Условия за ползване

Моля, прочетете изброените по-долу условия за използване на услугите на KriArtee! Сайтът www.kriartee.com и цялото му съдържание са собственост на Би Ем Ес - 2010 ЕООД, наричано нататък за краткост KriArtee. Използването на услугите, предлагани от KriArtee означава, че Вие сте прочели и разбрали настоящите Общи условия и сте съгласни да спазвате разпоредбите им.

KriArtee си запазва правото да управлява, регулира, контролира и променя, както намери за добре и по свое усмотрение, в общ или конкретен случай, съдържанието на сайта и/или електронния магазин, както и настоящите Общи условия за използване на услугите на KriArtee, без предварително известие .

 1. СЪГЛАСИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ

 1.1. Настоящите Общи условия се прилагат за свободно използване на функционалностите на сайта, както и за всички поръчки и договори за продажби от разстояние, които предстои да бъдат направени и сключени с нас за продажба и доставка на стоки (артикули) от разстояние. Нищо в тези правила и условия не засяга законните Ви права на потребители, включително правото Ви да настоявате, че стоките, които купувате трябва да отговарят на описанието им, да са годни за целта и да бъдат със задоволително качество.

1.2. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, с изключение на линка, сочещ към тези Общи условия, ползвателите изрично и безусловно се съгласяват с настоящите Общи условия за ползване на определени функционалности на сайта и електронния магазин. Сайтът може да бъде разглеждан от Вас свободно без регистрация.

1.3. Настоящите Общи условия уреждат също доставките на всеки един отделен артикул, поръчан от Вас на KriArtee. Чрез поръчка на даден артикул, Вие се съгласявате да бъдете правно обвързани с Договор за покупко-продажби, регламентиран от приложимото право и тези Общи условия.

 1. ДЕЙСТВИЕ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ.

 2.1. Вие приемате настоящите Общи условия за неопределен период от време, от момента в който се регистрирате и/или използвате каквато и да е услуга, предоставяна от KriArtee, чрез сайта или електронния магазин.

2.2. Използването на сайта и/или електронния магазин означава, че Вие сте се запознали и съгласили с всяко последващо изменение на настоящите Общи условия.

2.3. Всеки потребител на KriArtee се счита за обвързан с Договор за покупко-продажби от разстояние при осъществяване на покупки от разстояние, осъществявани чрез електронния магазин, опериращ под домейн: www.kriartee.com. Договорът за покупко-продажби от разстояние се счита за сключен от момента, в който KriArtee потвърди Вашата конкретна поръчка, при условия за валидиране на поръчките, посочени в настоящите Общи условия.

 

 1. ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СИГУРНОСТ И ПОВЕРИТЕЛНОСТ

3.1. KriArtee се старае да осигури сигурност и поверителност при запазване на вашите данни, предоставяни при и по повод използване на услугите на сайта. Ние няма да споделяме, препродаваме или разпространяваме Вашата лична информация за каквато и да е друга кампания или с каквато и да е друга организация, както и всяка информация, която ни се предоставя във връзка с регистрационната процедура, предвидена в сайта. Тази информация се предоставя единствено и само във Ваша полза и с цел да осъществим исканата от Вас услуга. Ние можем да анализираме статистически данни въз основа на данните, предоставени в сайта от потребителите, единствено и само за да подобрим качеството на обслужване.

3.2. Във връзка с предоставянето на определени услуги, KriArtee изисква от потребителите да предоставят точно определена информация като име, адрес за доставка, имейл адрес, телефонен номер, с цел да се удостовери автентичността на потребителите и да се изпращат уведомления, свързани с услуги на KriArtee, изискващи регистрация. Ние можем да използваме предоставен от Вас имейл адрес, за да изпратим актуални бюлетини или новини, свързани с услугите, които предлагаме.

3.3. KriArtee използва бисквитки, за да съхранява предпочитанията Ви, с цел да персонализираме предлаганите услуги, в съответствие с потребителските Ви профили. Моля, имайте предвид, че нашата политика за поверителност урежда само информация, събрана по kriartee.com не носи отговорност за правилата на поверителност и/или практики на поверителност на други сайтове, към които е предоставил връзки.

3.4. Потребителските акаунти в KriArtee са обезпечени с пароли. KriArtee гарантира, че информацията в потребителските акаунти е поверителна. Моля, обърнете внимание, че ние не можем да гарантираме сигурността на информацията при неразрешено влизане или използване, и други фактори, които могат да изложат на риск сигурността на информацията по всяко време. KriArtee ще третира информация относно лични данни на всички потребители, като поверителна, и в строго съответствие със законодателството на Европейския съюз, регламентиращо защитата на личните данни.

 1. УСЛУГИ

4.1 KriArtee изработва и предлага за продажби от разстояние висококачествени ръчно изработени бижута и аксесоари, със собствена търговска марка и отличителен дизайн. Всеки един от артикулите, предлагани от KriArtee, е изработен на ръка и в този смисъл KriArtee не гарантира еднаквостта на всеки артикул.

4.2. Изображенията, публикувани в сайта, са с високо качество на разделителна способност с цел максимално точно да представят текстурата на използваните материали и цветовете на отделните артикули. Въпреки това, цветовете, тяхната яркост и яснота ще зависят от личните Ви монитори, и в този смисъл KriArtee не може да гарантира, че отговарят на действителните.

4.3. KriArtee предоставя своите услуги, включително с планирани и непланирани прекъсвания. Всички аспекти на услугите са обект на промяна или премахване единствено по преценка на KriArtee.

4.4. KriArtee си запазва правото на отказ от услуга временно или за неопределено време, включително си запазва правото по свое усмотрение да анулира непотвърдени поръчки или да премахва неактивни профили. Услугите на KriArtee се предоставят каквито са и доколкото са налични. KriArtee не дава гаранция, че услугите ще отговарят на Вашите изисквания или, че услугите ще бъдат предоставени непрекъснато, навременно, сигурно или без грешки.

 1. РЕГИСТРАЦИЯ

5.1. Процедурата по регистрация на сайта е абсолютно доброволна и безплатна. Регистрацията е необходима при осъществяване на покупки от разстояние чрез електронния магазин на KriArtee. За да се регистрирате е необходимо да попълните регистрационния формуляр, който се намира тук.

5.2. След завършване на регистрационната процедура Вие създавате профил в KriArtee. Достъпът до Вашия профил се осъществява чрез потребителско име и парола, избрани от Вас при попълването на регистрационния формуляр. Регистрираните потребители имат възможност да правят списък с любими продукти, да добавят няколко адреса за доставка и да избират между тях, да получават по e-mail информация и предложения от нас. Необходимите данни за регистрация са име, презиме, фамилия, адрес за доставка, телефон за връзка, електронна поща.

5.3. С успешно приключване на регистрацията Вие потвърждавате, че личната информация, която се предоставя от Вас при процедурата по регистрация, е вярна, точна и актуална във всички отношения. KriArtee не носи каквато и да е отговорност при невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация, представена по заблуждаващ начин, както и при печатни грешки. С успешно приключване на регистрацията, Вие потвърждавате, че сте прочели и приемате настоящите Общи условия.

5.4. Моля, имайте предвид, че Вие сте напълно отговорен за всички дейности, извършвани чрез профила Ви или под името на профила. Разкриването на Вашата парола за достъп на друго лице, е изцяло на Ваш собствен риск.

 1. ПОРЪЧКИ

6.1. За да се направи поръчка до електронния магазин на KriArtee, потребителят следва да посочи избрания от него артикул и детайли относно количество и условия на доставка. Поръчката се активира до електронния магазин на KriArtee чрез натискане на бутон „купи“, намиращ се под данните за доставка на съответния/те артикул/ли. Приемането на поръчка се извършва, когато ние изрично потвърдим Вашата поръчка, чрез електронно писмо на посочения от Вас имейл адрес, под формата на документ, наречен „потвърждение на поръчката“, в който се посочва, че ние приемаме Вашата поръчка.

6.2. Поръчки в електронния магазин на KriArtee се приемат 24 (двадесет и четири) часа в денонощието, 7 (седем) дни в седмицата.

6.3. Поръчки, получени от потребители, посочили некоректни данни при своята регистрация, могат да бъдат анулирани. KriArtee си запазва правото да уведомява потребителите за некоректни данни или липсващи данни в профила Ви при обработка на поръчките, и ако в рамките на 48 (четиридесет и осем) часа не получи коректни данни от Вас, такива поръчки получават статус „анулирани“, поради невъзможност да бъдат изпълнени.

6.4. Изпратеното до Вашия e-mail адрес потвърждение на поръчка, се счита за сключване на Договор за покупко-продажби от разстояние между Вас и KriArtee. Нашето потвърждение на поръчка се счита за влязло в сила, когато е било изпратено до електронния адрес, посочен от Вас в регистрационния формуляр, независимо че по някакви причини, извън контрола на KriArtee, електронното писмо не е достигнало до Вас.

6.5. KriArtee може да прекрати договора, ако поръчан от Вас артикул не е на разположение по каквато и да е причина. Ако това е така, ние ще Ви уведомим и ще възстановим в пълен размер сумата, ако вече сте платили за него.

 1. ЦЕНИ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

7.1. Цените на артикулите, предлагани от електронния магазин на KriArtee са посочени в български левове /BGN/. Всички цени са с включен ДДС. Посочените цени не включват разходите за доставка на поръчаните артикули и евентуални вноски цена и такси. Разходите за доставка се заплащат в допълнение към цената на поръчаните артикули и са посочени тук.

7.2. KriArtee си запазва правото да коригира евентуални грешки, неточности или пропуски и да промени или актуализира информация за предлагани артикули по всяко време без предизвестие. KriArtee си запазва правото да откаже да изпълни поръчки, за които може да е посочена информация, която да съдържа грешки или неточности, включително, без ограничение, грешки и неточности по отношение на цените, превалутирането, доставката, условията на плащане или връщане на предлагани артикули.

7.3. Вие може да заплатите цената на поръчани от Вас артикули, предлагани от електронния ни магазин, като използвате по избор един от следните способи:

 • Плащане с наложен платеж - на куриера, в момента на доставката.
 • Плащане с дебитна/кредитна карта – авансово, по време на поръчката. 

 

За да се извърши плащане с банкова карта, трябва да са налице следните условия:

- банковата платежна карта следва да е от някой от следните видове: MasterCard, MasterCardElectronic, Maestro, Visa, VisaElectron, VPAY; в допълнение – карта VPAY или карта MasterCard Electronic ще бъде приета само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или Master CardSecure Code;

- банковата платежна карта следва да поддържа възможност за извършване на транзакции чрез картата в интернет;

 

При плащане чрез банкова платежна карта /кредитна или дебитна/ ще се случат следните неща:

- след избор на начин на плащане " Плащане с карта", в хода на поръчката, и след натискане на бутона "Поръчай" ще се отвори платежна страница на БОРИКА АД. В нея купувачът следва да въведе данните на картата, чрез която ще извърши плащането:

· име на картодържателя

· номер на картата

· дата на валидност на картата

· код за сигурност на картата

 

- при неуспешна транзакция на екрана ще се отвори интернет страница за грешка, която уведомява купувачът за неосъществяването на транзакцията. В случай на неуспешна транзакция купувачът има възможност да инициира ново плащане чрез картата, като повтори необходимите стъпки.

 

Важно: Веднага след натискане на бутона "Поръчай" в онлайн магазина, поръчката се счита за подадена към KriArtee и купувачът получава имейл на посочената от него електронна поща.

 

За успешна ще се счита само поръчка, за която има постъпило плащане! Това означава, че трябва да са попълнени коректни данни за плащане в платежната страница, която се визуализира след натискане на бутона  "Поръчай". След като сумата за поръчката постъпи в сметката на KriArtee, купувачът получава имейл за потвърждение на поръчката, който съдържа информация за датата на доставката и проследяващ номер.

 

Във връзка с плащането с банкова платежна карта /кредитна или дебитна/ купувачът трябва да има предвид следното:

 

- Със завършване на поръчката за продукти в онлайн магаина на KriArtee купувачът потвърждава, че е оправомощен ползвател на кредитната/дебитната карта, която се използва – т.е. той е легитимният картодържател,  съгласно сключен договор с банката-издател или че е изрично упълномощен от легитимния картодържател да използва картата.

- Всички притежатели на кредитни/дебитни карти са обект на проверки за потвърждаване и разрешение от издателя на съответната карта. При отказ от издателя да одобри инициираното към KriArtee плащане на цената на поръчаната стока, последното не е извършено и поръчката ще бъде анулирана. 

- Транзакционната валута при плащане с платежна карта е Български лев. Евентуалното наличие в онлайн магазина на посочени цени, на определени стоки, в друга валутa, освен български лев, служат единствено за информативни цели и могат да се различават от начислената по картата на Потребителя сума в същата валута.

 

 

С приемането на настоящите Общи условия Вие давате своето изрично и безусловно съгласие да заплащате авансово на KriArtee, за доставки извън България, цялата продажна цена на поръчани от Вас чрез електронния магазин на KriArtee артикули. В случай на плащане по банков път, имайте предвид, че следва да предвидите допълнително заплащане на възможни банкови такси или комисионни за достигане на банковия превод до банковата сметка на KriArtee.

 

 1. ДОСТАВКА

Поръчаните продукти пристигат до Вас бързо и сигурно с куриерска фирма Еконт Експрес ЕООД. За Ваше удобство можете да посочите собствен адрес за доставка или да изберете някой от офисите на куриера в страната.

 

Всеки артикул е изработен в единична бройка и е наличен към момента на покупката. Времето за доставка е до 3 работни дни. На електронната поща, която сте оставили в поръчката, ще получите информация за точната дата на доставка, както и проследяващ номер на пратката. Всички поръчки получени в петък вечер, през уикенда или по време на официални празници, се обработват в първия работен ден след това. 

 

Цената за доставка до всеки офис на Еконт в страната или до посочен от клиента адрес е 4,90 лв. Поръчките на стойност 130 лв. са с безплатна доставка. Всички пратки са с опция „Преглед“. В случай на отказ да бъде приета пратката след преглед, връщането на стоката е за сметка на купувача.

 

За чужбина доставка се извършва на територията на Европейския съюз и посредством пощенските служби на съответната страна. Цената за доставка е фиксирана - 14 лв. /7 Euro /. Заплащането се осъществява само авансово - с дебитна/кредитна карта в момента на поръчката. Времето за обработка на поръчката е същото, но срокът за доставка зависи от пощенските служби на съответната страна.

 

Прогнозните срокове за доставка започват да текат от датата на изпращане на поръчаните артикули, и KriArtee не носи отговорност за каквито и да било забавяния, извън нашите компетенции. Посочените прогнозни срокове се прилагат, доколкото не противоречат на сроковете за доставка, прилагани от куриерските организации, с които KriArtee работи за различни държави на доставка.

Ако поръчаните артикули не могат да бъдат доставени в рамките на посочените прогнозни срокове, KriArtee ще уведоми потребителите, и ще се старае да осъществи доставката толкова бързо, колкото е практически възможно.

Доставките се получават стандартно – на ръка срещу подпис. При невъзможност или затруднение за връчване лично на потребителите, доставките се връчват на лица, членове на домакинството, или на лица, посочени от потребителите, като се отбелязва името на лицето, получило доставката, и връзката му с потребителя. При невъзможност за връчване на доставката след два опита договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на потребителите, KriArtee задържа всички заплатени от потребителите суми.

 1. РЕКЛАМАЦИИИ

KriArtee се стреми да постигне пълно удовлетворяване на своите потребители. Удовлетворението на потребителите е основен приоритет на KriArtee, и в този смисъл KriArtee отделя внимание на всеки отделен случай на рекламация, с цел да предостави най-доброто обслужване на своите потребители. Всички пратки се изпращат към купувача с опция за "Преглед". Това означава, че купувачът има право да отвори и разгледа стоката преди да заплати нейната стойност. Ако доставените артикули не отговарят на поръчаните или се забелязват явни дефекти или повреди, моля да се свържете незабавно с нас чрез формата за контакт в сайта! KriArtee ще направи всичко възможно, за да коригира грешката, в съответствие с нашата политика за рекламации. Купувачът има право да върне закупени стоки, в случаите, когато по вина на KriArtee получи различни от поръчаните от него продукти. Купувачът е длъжен да прегледа стоката при нейното получаване и в случай на видими дефекти има право на рекламация в 24-часов срок. KriArtee се ангажира дефектния продукт да бъде подменен с нов или да възстанови заплатените от клиента суми. При необходимост от връщане на платени суми по закупени от онлайн магазина стоки, това ще бъде направено единствено по банков път. В случай на дефектен продукт, разходите по замяната са за сметка на KriArtee. Купувачът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за покупка и доставка на стоки в срок от 14 календарни дни, считано от датата на поръчка на стоката. В този случай потребителят заплаща разходите за връщането на стоките. Върнатата стока трябва да е в оригиналната си опаковка, да не е употребявана и да не е нарушен нейният търговски вид (разкъсана опаковка, отлепени стикери, премахнати етикети, липсващи части и др.) и да е придружена с всички съпътстващи я документи ( платежен документ,  товарителница от куриера и т.н.). Няма да бъде приемана върната стока, ако липсва предварително писмено уведомление за това, постъпило на имейл: sales@kriartee.com! 

Възстановяването на суми се извършва до 30 работни дни и единствено по банков път, в съответствие с разпоредбите, съдържащи се в настоящите Общи условия. За целта купувачът е необходимо да предостави банкова сметка, по която да бъде направено връщането на заплатената за продукта/те сума /разходите за доставка са за сметка на купувача и не подлежат на възстановяване/. При плащане с кредитна или дебитна карта, възстановяването на сумата се извършва в същия срок, директно в дебитната или кредитна карта, от която е извършена транзакцията.

Моля да имате предвид, че не можем да заменим или да възстановим сумата за някои продукти от раздел бижутерия /като обеци/ от хигиенична гледна точка! KriArtee запазва правото си да не приема връщане на тези артикули и да не възстановява заплатената от клиента сума по чл.57 от ЗЗП. Артикулите изработени по поръчка също не подлежат на връщане!

 1. ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

KriArtee не носи отговорност към потребителите за всяко неизпълнение на доставката на поръчани артикули, включително и за всяко забавяне на доставката, или за каквато и да е повреда или дефект на артикули, което е причинено от каквото и да е събитие или обстоятелство, което е извън неговия контрол, включително без ограничение, причинено от действия на трети лица (хакери, доставчици, правителства, наднационални или местни органи на власт), ситуации на въстание, бунт, граждански безредици, война, военни действия, военни операции, национални извънредни ситуации, тероризъм, пиратство, арести, ограничения от компетентен орган, стачки, епидемия, пожар, експлозия, буря, наводнение, суша, метеорологични условия, земетресение, природни бедствия и аварии, включително механична повреда на софтуер, повреда или проблеми с публичните доставки за комунални услуги (включително електрически, телекомуникационни или Internet доставки), недостиг или невъзможност за снабдяване с консумативи, материали, оборудване или транспорт, следствие от „събитие на непреодолима сила“, независимо от това дали са могли да бъдат предвидени или не.

 1. ОГРАНИЧЕНИЯ ПРИ ПОЛЗВАНЕ

Цялото съдържание на сайта и домейна, включително, но не само, изображения, фотографии, илюстрации, графики, звукови ефекти, музика, аудио- и видео съдържание, компютърни програми, компилации от данни, анимация, както и текстове, публикувани в сайта, и друга творческа продукция, до която Вие имате достъп, представляващи защитени произведения, по смисъла на приложимото и международното авторско право и сродните му права – е собственост на KriArtee. Моля имайте предвид, че поемате цялата отговорност за използване на тези произведения в нарушение на правата на KriArtee.

 1. ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Използването на този сайт и всяко съдържание, публикувано в него, включително всички договори за покупки на артикули от разстояние, сключени в резултат на използване на този сайт или електронен магазин, са съобразени с българското законодателство. Страните по такъв договор, се съгласяват да се подчиняват на изключителната юрисдикция на съдилищата в Република Българя.

Настоящите Общи условия могат да бъдат изменяни и допълвани по всяко време, по усмотрение на KriArtee, като промените и/или допълненията влизат в сила от момента на публикуването им на сайта.